Breng Beweging In Je Dag

Voor een goede gezondheid is voldoende lichaamsbeweging uiterst belangrijk. Onlangs evalueerde de Gezondheidsraad de bestaande Nederlandse beweegrichtlijnen in het licht van recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Hieruit kwam een nieuwe beweegrichtlijn voort, die stelt dat volwassenen wekelijks ten minste 2,5 uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens 1 uur.

Helaas wordt de nieuwe richtlijn door meer dan de helft van de Nederlandse kinderen, volwassen en ouderen niet gehaald. Het Ministerie van VWS gaf daarom Kenniscentrum Sport (voorheen Nederlands Instituut Sport en Beweging) de opdracht om mensen meer bewust te maken van de nieuwe beweegrichtlijnen, maar bovenal mensen te helpen om meer te bewegen. Kenniscentrum Sport schakelde het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (Publab) van de Hogeschool Utrecht en ontwerpbureau Panton in om een kernboodschap en diverse uitingen te ontwikkelen om kennis van de beweegrichtlijnente vergroten en mogelijkheden te creƫren om meer Nederlanders in beweging te brengen.

In februari presenteerde ik samen met Joris Swaak van Panton de resultaten van dit traject op het Etmaal voor de Communicatiewetenschap in Nijmegen. Meer over het ontwerptraject vind je hier.

5 jaar ago